Prikupljanje informacija

Svaki računar priključen na Internet dobija IP adresu. Kada posetilac zatraži neku stranicu web platforme www.radnasebi.com (u daljem tekstu: platforma), naši web serveri automatski dobijaju i sledeće podatke o vama: IP adresu, brzinu internet konekcije, verziju browsera, verziju operativnog sistema, dubinu boja ekrana, rezoluciju ekrana, web stranicu sa koje ste upućeni na našu stranicu i još desetak sličnih podataka. Ove informacije koristimo za prikupljanje podataka o ukupnom prometu, za statistiku i da istražimo moguće zloupotrebe platforme. Ne prikupljamo i ne vrednujemo ove podatke za određene pojedince. Naši serveri ne beleže automatski e-mail adrese naših posetilaca.

Platforma koristi Google Analitiku i Facebook Pixel, te prihvatanjem korišćenja platforme prihvatate i korišćenje kolačića od strane Google Analitike i Facebook Pixel-a. Ove tehnologije koristimo isključivo u svrhu praćenja posećenosti platforme interno, analize saobraćaja, personalizacije sadržaja i ciljanog marketinga. Ne delimo ove podatke sa trećim licima. 

Platforma zadržava pravo da podeli Vašu E-Mail adresu sa autorom sadržaja koji ste besplatno preuzeli na portalu. Platforma ne deli, ne pozajmljuje i ne prodaje vaše individualne lične podatke, izuzev ako to nije drugačije određeno u ovoj polisi. Platforma može da deli uopštene podatke sa trećim licima, kao što je broj posetilaca platforme, odnosno statistika posećenosti.

Kolačići (Cookies)

Kolačić je deo podataka koji se šalju na vaš internet browser od strane naše stranice i koji se skladište na hard disk vašeg računara. Kolačić ne može pročitati podatke sa hard diska vašeg računara ili pročitati druge kolačiće koji su stigli sa drugih web sajtova. Kolačići ne štete vašem sistemu. Mi koristimo kolačiće da bismo identifikovali koje delove web sajta koristite i na koji način, tako da su prilikom sledeće posete ove stranice brže dostupne. Možete izabrati da li da prihvatite kolačiće podešavanjem vašeg Internet pretraživača. Možete podesiti vaš pretraživač da odbije sve kolačiće, ili da vam pokaže kada vam šalju kolačiće. Ako izaberete da ne prihvatite kolačiće, naša stranica neće funkcionisati kako treba i neke mogućnosti neće biti dostupne.

Anti-Spam politika

Mi podržavamo poslovnu politiku bez SPAM-a, što znači da ne prodajemo, iznajmljujemo ili drugačije izdajemo vašu e-mail adresu trećim licima bez vašeg pristanka ili po odrednicama ove polise. 

Otkrivanje prikupljenih podataka

Platforma će otkriti vaše lične podatke i/ili IP adresu samo ako to zahteva zakon ili u uverenju iz dobre volje da je takav postupak neophodan radi: saradnje na istrazi o nezakonitim aktivnostima, po ukazu zakona, u slučaju vaše zloupotrebe ove platforme, zaštite i odbrane vlasničkih i autorskih prava, zaštite posetilaca platforme, te njihove imovine i na kraju po želji ili naredbi korisnika. Platforma koristi razumne mere opreza da bi sačuvala vaše lične informacije i njihovu sigurnost. Platforma zadržava pravo da prebaci sve ove informacije u slučaju zahteva nadležnih i nadređenih organa. Takođe, nismo odgovorni za narušavanje sigurnosti ili postupke trećih lica koja dobijaju informacije. Nismo odgovorni za polise privatnosti trećih lica ili o tome kako postupaju sa informacijama o njihovim korisnicima.

Informacije o sigurnosti na internetu

Platforma može da sadrži linkove ka spoljnim web sajtovima (web sajtovi trećih lica). Platforma takođe može da sadrži oglase (reklame) trećih lica i platforma nije odgovorna za njihove postupke u vezi sa privatnošću ili sadržajem njihovih web sajtova ili oglasa. Molimo vas da proverite na linkovanim sajtovima kakva je njihova politika privatnosti. Imajte na umu da uvek kada dobrovoljno izložite svoje lične podatke preko Interneta – npr. preko e-mail-a, foruma ili na neki drugi način – te informacije mogu biti prikupljene i korišćene od strane drugih. Ukratko, ako vaše informacije izložite preko Interneta one su dostupne javnosti, i možete primiti neželjene poruke od drugih lica. Na kraju, vi ste lično odgovorni za održavanje tajnosti vaših ličnih informacija. Molimo vas, budite pažljivi i odgovorni kada ste na Internetu.

Vaš pristanak na ovu polisu i pravila

Korišćenjem usluga platforme, pristajete na prikupljanje i upotrebu informacija od strane ovog sajta, kao što je izneto u ovoj polisi i pravilima korišćenja. Ako odlučimo da izmenimo polisu privatnosti, unećemo izmene u ovaj dokument tako da ste uvek svesni informacija koje prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim okolnostima ih otkrivamo.

Kontaktirajte nas

Ako imate dodatna pitanja u vezi sa ovom polisom privatnosti, slobodno nas kontaktirajte.