3 diplomca koji su predvideli svoju budućnost

Tri diplomca koji su završili fakultet u približno isto vreme upitani su kako vide svoju budućnost što se tiče karijere. Sva trojica su dala različite odgovore.

Prvi je rekao da je najbolje čemu se nada da uspe da pronađe posao u struci, ima redovnu platu i da stekne penziju.
Drugi je smatrao da uz svoju struku poseduje i talenat koji ga izdvaja od ostalih, čime moze da izgradi uspešnu karijeru u svojoj oblasti.
Treći je rekao da ima ideje, viziju i snove koje želi da oživi. Rekao je da želi da pokrene sopstveni biznis, da ima slobodu, da uživa u tome što radi i da bude veoma uspešan.

Prošlo je 30 godina i ovo je bio rezultat:

Prvi je bio srećan kada je dobio prvu ponudu i, uz malo teškoća, uspeo da pronađe posao u struci. Radio je tamo sve do penzije. Međutim, taj posao ga nije ispunjavao i osećao se mrzovoljno. Verovao je da je to normalno, da tako treba.
Drugi je menjao poslove, ali postajao je sve bolji i bolji, dok nije postao vrhunski stručnjak u svojoj struci.
Treći je zaista pokrenuo svoj biznis, prošao kroz razne uspone i padove, prolazio kroz teškoće, ali je njegov biznis postajao iz dana u dan sve veći i uspešniji. Uživao je u svakom trenutku avanture koju je proživljavao.

Snovi ove trojice su bili realni i svako je dostigao ono što je mislio da može, a na taj način predvideli su svoju budućnost. To se ono što se naziva samoispunjavajuće proročanstvo.

5 1 glas
Oceni sadržaj

Comments

Prijavite se
Obavestite me o
0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavite komentar ispod i učestvujte u diskusiji.x