Bahove kapi

Cvetnim esencijama do emocionalne ravnoteže i boljeg zdravlja

Dr. Edward Bach, po kome je ova metoda i dobila ime, primetio je da ljudi sličnog karaktera imaju slične zdravstvene tegobe. Zaključio je da neprijatne emocije poput besa, mržnje, straha i tuge stvaraju predispoziciju za razvoj određenih bolesti. Ovo je vrlo važno jer je shvatio da se bolesti stvaraju pre svega na mentalnom i emocionalnom nivou, ne samo fizičkom. Neprijatne emocije ugnjetavaju naš um i imunitet i time doprinose lošem zdravlju.

Naše zdravlje zavisi od toga koliko smo usklađeni s našom dušom.
- Dr. Edward Bach, 1932.

Kada živimo onako kako se od nas očekuje, to često moze biti u suprotnosti sa nama samima, sa našim autentičnim „JA“.
- Dr. Edward Bach, 1932.

Dr. Bach je tokom svog rada izdvojio sedam osnovnih negativnih stanja:

  1. strah
  2. obeshrabrenost
  3. nesigurnost
  4. nezainteresovanost
  5. usamljenost
  6. preterana briga za druge ljude
  7. preosetljivost na uticaje

Radeći na sebi i koristeći isceljujuću snagu mira, nade, vere, znanja i ljubavi moguće je transformsati neprijatne emocije i razviti osećaj sreće i zadovoljstva.

Bahove kapi su siguran i prirodan način lečenja. Za razliku od klasične/zapadne medicine, ovo je holistički pristup lečenju. Postepeno vraćaju ravnotežu između uma i tela, neutrališući neprijatne emodije kao što su strah, briga, mržnja, neodlučnost, nisko samopouzdanje i druge emocije koje remete tu ravnotežu. Svaka, od 38 esencija se odnosi na neku emociju ili stanje.

Ova metoda nam omogućava da ne posmatramo samo pojedinačne simptomi bolesti, već da posmatramo sveukupnost simptoma a to podrazumeva: mentalno i emotivno stanje, fizičke simptome, pol, starost, obrazovanje, profesiju, uslove života i sl. Ovaj pristup podrazumeva da je svaki čovek jedinka za sebe i kao takvog ga treba posmatrati i lečiti.

Ova metoda spada u komplementarnu medicinu. To znači da ona ne isključuje ostale metode. Može se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa drugim metodama. Ovo proističe iz činjenice da cvetni lekovi ne ometaju već započeto lečenje, niti menjaju dejstvo drugih supstanci.

Preparate možemo koristiti preventivno kako bismo sprečili nastanak oboljenja. Npr. Rescue remedy se može koristiti kada smo izloženi velikom stresu i tako neutralisati štetne posledice po organizam.

Takođe, ovi preparati se mogu koristiti i terapijski, kada je neka bolest već ispoljena i to samostalno ili u kombinaciji sa drugim metodama lečenja. Tada se najčešće daje kombinacija preparata kako bismo pokrili sve aspekte bolesti.

Kako i na šta deluju Bahove kapi?

Osnovni princip Bahovog sistema cvetnih esencija je „Izleči osobu, a ne bolest. tretirajte uzrok, a ne posledicu. ”Bahove kapi su blag i prirodan pristup, usmeren na obnavljanje harmonije emocija, ljudskog tela i psihe. Bahove kapi imaju sposobnost da transformišu ograničavajuća stanja i emocije u stanja i emocije koje nam služe za razvoj i napredak kroz život. Tačnije, uz pomoć Bahovih kapi razvijamo pozitivne karakteristike nasuprot negativnih i postižemo harmoniju emocija, tela i psihe.

Šta se sve može lečiti Bahovim kapima?

Bahov sistem se sastoji od 38 različitih cvetnih esencija i kombinacije pet cvetnih esencija koje čine jednu univerzalnu kombinaciju pod nazivom „Rescue remedi” koja se koristi u svim kriznim situacijama kao prva pomoć. Ovaj nežni i prirodni sistem balansira um, dušu i telo i tako oslobađa životnu energiju. Bahove cvetne esencije ne leče direktno fizičke probleme, ali pomažu u balansiranju ograničavajućih emocionalnih stanja, koja izazivaju ili pogoršavaju bolesti. Bahovim kapima moguće je lečiti akutna i hronična stanja na nivou emocija i tela, tačnije primenjivati ih u svim životnim situacijama.

Neke od mogućnosti primene Bahovih kapi

Pomoć i podrška u gubitku kilograma, podmlađivanju kože lica i tela, samopouzdanju, oživljavanju kreativnosti, otkrivanju sopstvenih potencijala, pronalaženju smisla života, jačanju koncentracije i fokusa, postizanju životnih ciljeva i uspeha, uživanju u životu, lakom postizanju uspeha u školi i na fakultetu , postizanje željene karijere, povratak životnog entuzijazma, povratak nade u oporavak, otvorenost za ljubav, pronalaženje životnog partnera, poboljšanje kvaliteta intimnih odnosa, oporavak od trauma i gubitaka, ublažavanje svih hormonalnih promena kod žena, oslobađanje od raznih zavisnosti, život bez strahova i napada panike, nesanice itd. Ovo su samo neke od svih mogućih primena Bahovih kapi, u različitim uslovima i situacijama.

Sastojci koji se koriste za pravljenje bočice Bahovih kapi

U flašu od 30 ml stavljaju se izvorska voda, odabrane Bahove kapi iz originalne flaše, mala doza rakije koja služi kao konzervans ili mala doza biljnog glicerina. (Uvek stavljam biljni glicerin, kada pravim kapi za decu i životinje). Na zahtev odrasle osobe, moguće je u zamenu za malu dozu rakije dobiti u ličnoj boci biljnog glicerina. Ako su vam potrebne Bahove kapi u vodi, bez konzervansa, onda se boca čuva u frižideru.
U ličnu bočicu moguće je staviti do 7 različitih Bahovih cvetnih esencija.

Kako se koriste Bahove kapi?

Bahove kapi se čuvaju u staklenim bocama sa kapaljkom. Koriste se kapanjem ispod jezika u usta 4 puta dnevno, a po potrebi i češće. Mogu se potopiti u malo vode i tako uzeti. Lek za spasavanje, kombinacija za krizne situacije se koristi onoliko koliko je potrebno za poboljšanje i izlazak iz krizne situacije.

Šta je Bahova kombinacija „Rescue remedi” za krizne situacije?

Jedina gotova kombinacija nekoliko cvetnih esencija koje je dizajnirao i napravio Dr. Bah, je kombinacija za krizne situacije pod nazivom „Rescue remedi“. Ova kombinacija sadrži pet cvetnih esencija koje pomažu u kriznim situacijama, za one ljude koji doživljavaju krizu, šok ili napad panike. Njegova svrha je „emotivna prva pomoć“ u svim kriznim situacijama. Jednostavna i brza primena, kada je potrebno. Ovih pet cvetnih esencija čine jednu gotovu kombinaciju kapi za krizne situacije pod nazivom "Spasilački lek"

• Vitlejemska zvezda - za šok
• Rock Rose - za paniku i teror
• Trešnja - iz straha od gubitka kontrole i razuma
• Impatiens - za nestrpljenje
• Clematis - da se fokusirate na sadašnjost.

Spisak Bahovih cvetnih esencija i kratak opis

Agrimonija - skrivanje briga i problema iza srećnog lica
Aspen - strah od nepoznatog
Bukva - netolerancija
Centauri - nesposobnost da se kaže ne
Cerato - nedostatak poverenja u sopstvene odluke
Trešnja - strah od gubitka kontrole i razuma
Chestnut Bud - stalno ponavljanje istih grešaka
Cikorija - sebična i posesivna ljubav
Clematis - prekomerno sanjarenje o budućnosti
Rakova jabuka - za čišćenje, samoprezir
Brest - preopterećen obavezama
Gentian - obeshrabrenje nakon neuspeha
Gorse - gubitak nade, očajanje
Heather - prekomerna egocentričnost
Holi - mržnja, zavist i ljubomora
Orlovi nokti - Preterano razmišljanje o prošlosti
Grab - umoran od pomisli na posao
Impatiens - nestrpljenje
Ariš - nedostatak samopouzdanja
Mimulus - svakodnevni strahovi, od poznatih stvari
Senf - depresija koja se javlja bez razloga
Hrast - prekomerni rad izvan granica izdržljivosti
Maslina - umor nakon mentalnog ili fizičkog napora
Bor - krivica
Crveni kesten - prekomerna briga za dobrobit drugih
Rock Rose - panika i teror
Kamena voda - samonametnuta ograničenja, kruti stavovi, samokažnjavanje

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

Bahove kapi vam pomažu da:

Napomena: Iznad smo nabrojali samo mali deo benefita, jer svaka od 38 esencija ima drugačije dejstvo i svrhu. Za odgovarajuću esenciju koja će odgovoriti na vaše probleme i izazove, obratite se direktno praktičaru Bahovih kapi.