skip to Main Content

Ali ja ne znam šta hoću

Život koji živimo sada idealna je kreacija svega što smo radili u prošlosti. Ukoliko ste zadovoljni svojim životom – ja vam čestitam, jer ste odavno preuzeli odgovornost za svoje izbore i odlučili da živite u skladu sa sobom. Da budete zadovoljni onim što radite, družite se sa ljudima koje volite i volite ljude kojima ste okruženi.

Možda će vam se desiti situacija: „Ali ja ne znam šta hoću!“. Nije važno. Imajte na umu jedino da svaka vaša akcija danas kreira upravo vaš dan, možda već sutra ili prekosutra ili za nedelju dana, nije važno, važno je da kreira reakciju, a reakcija daje rezultat iz kog dobijate učenje ili nagradu. Ukoliko kod vas to nije slučaj, potrebno je samo da se okrenete ka sutra i odlučite da nešto promenite danas.

ZAPITAJTE SE:

  • Koja je to stvar, pa makar bila i najmanja, koju želim da uradim danas i da se osećam dobro zbog toga?
  • Koje su to sitnice koje život znače? Da kažete nekome da ga volite, da nekoga koga nikada niste zagrlite jako, da vidite određena mesta koja nikada niste?
  • Kada ste poslednji put učinili nešto lepo za sebe, partnera, prijatelja, člana porodice?
  • Kada ste poslednji put rekli sebi, svom partneru, prijatelju ili članu porodice da ga volite?
  • Kada ste poslednji put pogledali neki lep film, otišli na neko predavanje ili edukaciju, isprobali nove stvari?

Zapišite baš to i postarajte se da uradite baš to, baš danas. Odlaganje je najveća prepreka ličnom uspehu.

Disciplinujte sebe i usudite se da samo probate narednih 21 dan da praktikujete ovih 5 predloga.

NA KRAJU DANA

Kada se završi dan zapišite i potvrdite sebi na čemu ste zahvalni, šta vam je taj dan lepo doneo, šta ste novo naučili.

Kada iz dana u dan obraćate pažnju na te sitne stvari, krenuće da se javlja želja i za nekim većim stvarima. I, sasvim spontano, doći ćete do zaključka: „Ja znam šta hoću!“

Vaš um će stvoriti sliku da je nešto moguće i vi ćete se osloboditi blokade da ne smete da želite i da morate da budete realni. Jer jedna je realnost…moja…a u njoj je sve moguće.

Da li ste se pronašli u ovom tekstu? Koji su to ciljevi koji su vam nekada delovali nemoguće, a sada ste blizu njihovog ostvarenja ili ste ih već ostvarili? Podelite sa nama u komentaru ispod.

Ukoliko vam se dopao ovaj tekst, obavezno pročitajte i Šta da radim kada imam loš dan: 9 saveta koji instant pomažu, kao i Ko je kriv – kiša ili vi.

5 1 glas
Oceni sadržaj
Nataša
Prijavite se
Obavestite me o
guest
1 Komentar
najstariji
najnoviji sa najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Silvana
Silvana
8 meseci od komentara

Hvala vam . Svaki dan ujutro procitam vase tekstove. Na mene djeluju tako kao da sam postigla najveci uspjeh. I postignem sve .
Hvala vam

1
0
Ostavite komentar ispod i učestvujte u diskusiji.x
()
x