EFT

Tapkanjem do slobode

EFT metoda

EFT (engleski – Emotional Freedom Technique) je tehnika emocionalne slobode, takođe i poznata i kao metoda tapkanja.

EFT tehnika uključuje stimulaciju akupunkturnih tačaka na našem telu blagim pritiscima, dok smo istovremeno usmereni na problem koji nas muči. Na taj način isključujemo ,,alarm za uzbunu” u našem telu, koji se aktivirao samom stresnom situacijom. Dolazi do smanjenja hormona stresa, osećamo se lakše i spokojnije.

Izuzetno je efikasna, jednostavna i bezbedna metoda, koja nam pomaže da se lakše nosimo sa raznim stresnim situacijama. EFT pripada jednoj novoj oblasti koja se zove energetska psihologija. Pomaže nam da se oslobodimo svih onih ,,zaglavljenih” i toksičnih emocija, koje nam ne dozvoljavaju da živimo život kakav želimo. Primenom ove metode moguće je da osvestimo stara, ograničavajuća uverenja, koja iz podsvesti kreiraju naš život i da ih se oslobodimo. Predstavlja spoj kineske medicine i popularne psihologije. Izuzetno jednostavna u primeni,

Kako EFT funkcioniše?

EFT učenje polazi od toga da je uzrok svih neprijatnih emocija u energetskom disbalansu u našem telu. Kroz naše telo protiču energetski kanali – meridijani, koji nose vitalnu životnu snagu u naše organe. Svaki meridijan je povezan sa različitim organom i zato, kada energija kroz njih nesmetano protiče, mi se dobro osećamo. Međutim, kada doživimo neku negativnu emociju ili stresnu situaciju, naš energetski sistem je u disbalansu i, kao posledica toga, često se javljaju određene blokade, ili nas pak nešto boli.
Ono što u EFT-u radimo jeste da blagim tapkanjem stimulišemo krajeve ovih meridijana, koji su predstavljeni akupunkturnim tačkama na našem telu. Dok stimulišemo ove tačke, fokusirani smo na problem ili emociju koja nas muči. Nakon primene EFT-a naš energetski sistem se vraća u balans, opada nivo stresa i oseća se rasterećenje i olakšanje.

Istorija

EFT se pojavila u ranim 90-im godinama. Njen osnivač, Gary Craig, američki inženjer, koji je diplomirao na Stanfordu, ceo život je tragao za tehnikom koja bi njemu i kasnije drugim ljudima pomogla u održavanju idealnog emocionalnog i fizičkog zdravlja. Tako je Gary Craig izjavio: „Od djetinjstva su me zanimale tehnike samorazvoja i proučavajući ih shvatio sam, da kvalitet mojih misli utiče na kvalitet mog života. Od tada proučavam ovo područje, tražeći samo metode, koje zaista funkcionišu. EFT je moje poslednje otkriće.

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

EFT vam pomaže da: