Human Design

Otkrijte sopstveni potencijal, ko vi zaista jeste i koja je vaša svrha na Zemlji

human-design

Human Design (ljudski dizajn) je novi sistem za lični razvoj, koji vam omogućava da upoznate sebe, ali i da razumete svrhu koju ste došli ispuniti dok ste na Zemlji.

Ovaj sistem u osnovi čini energetska karta bazirana na trenutku kreacije, odnosno, datuma, vremena i mesta rođenja osobe.

Ovaj sistem je sinteza nekoliko drevnih ezoteričnih sustava: kineskog I-Chinga, zapadne astrologije, kabalističkog drveta Života, indijskog sastava energetskih centara (čakri) i moderne kvantne fizike.

Položaj planeta i njihov međusoban odnos u trenutku rođenja predstavlja energetski dizajn jedinstven za tu osobu.

Energetski dizajn računa se za trenutak i mesto rođenja jer po sistemu sinhroniciteta, sve što je nastalo u određenom trenutku ima kvalitete tog trenutka, a novorođenče po rođenju započinje živeti svoj individualni energetski dizajn u skladu sa cielim univerzumom. Baziran je na filozofiji ,,Kako gore, tako dole."

Za razliku od natalne karte u astrologiji, human design (ljudski dizajn) je drugačiji i predstavlja  jednu sveobuhvatnu i detaljno objašnjenu karakteristiku vaše istinske prirode.

Energetski tipovi

Energetski tipovi u ljudskom dizajnu su najosnovniji klasifikacioni sistem podele ljudi. Svaka osoba pripada jednom određenom tipu, u zavisnosti od toga koje centralne tačke njihove mandale (mape) su obojene. Tip je ona glavna osobina i pomoći će vam da vidite sebe u potpuno novom svetlu. Pored tipova, human design vam takođe pruža informacije o autoritetima, profilima, portalima i kanalima vaše mandale.

Četiri energetska tipa su:

 1. Manifestator;
 2. Generator;
 3. Projektor;
 4. Reflektor.

Šta pokazuje karta energetskog dizajna?

Karta energetskog dizajna pokazuje:

 • vaš energetski tip: ulogu koju ste došli igrati u ovom životu (Manifestator, Manifestatorski Generator, Generator, Projektor ili Reflektor)
 • vrste energija od kojih se sastojite i kako kroz njih doživljavate život – vaš profil ili ulogu te kako se ona odvija kroz vrijeme (cikluse)
 • zašto ste ovde (vaš životni put) i koja je vaša jedinstvena svrha
 • kako donositi odluke i poduzimati akcije u skladu sa svojim prirodnim energetskim dizajnom, tako da možete kreirati prirodni uspjeh (slobodni tok energije) 
 • arhetipove koji su deo naše ličnosti – naš autentičan „stil“ ličnosti (energetska astrologija)
 • vaš autentični lični stil komunikacije i interakcije s drugima
 • vaš jedinstveni način učenja za maksimalnu efikasnost
  vaše potencijalne slabosti i ranjivosti (energetske) i kako ih smanjiti i pretvoriti u darove
 • kako vas drugi doživljavaju
 • što vas uzemljuje i povezuje sa samim sobom
 • što vas pokreće, a što vas blokira
 • koje životne lekcije i zadatke ste ovde da savladate (šta „studirate“)
 • kako ste dizajnirani da funkcionišete u odnosima (ljubavnim i svim ostalima)
 • vaš jedinstveni način probave odnosno ishrane koji omogućava da ispravno gledate na sebe i svet (ispravnu kogniciju umesto programiranja), te omogućava postizanje optimalnog zdravlja, vitalnosti i dugovečnosti (ne trebaju vam nikave druge ,,dijete” osim ove informacije)
 • vaše optimalno okruženje za autentičan, balansiran i ispunjen život
 • gde ste trenutno u vašim energetskim životnim ciklusima (astrološki), te koje su vam prilike za daljnji rast itd.

Istorija

Human Design sistem je osnovao Ra Uru Hu.

Ra je rođen kao Alan (Robert) Krakover u Montrealu, u Kanadi, 9. aprila 1948. i tamo je proveo svoje rane godine.

Nakon što je stekao diplomu diplomiranih umetnosti, njegova karijera ga je odvela u poslovni svet kao izvršni direktor oglašavanja, izdavač časopisa i medijski producent. Umetnost je bila važna za Ra, a on se tokom svog života izražavao kao kompozitor i izvođač.

Godine 1983. napustio je Kanadu da bi otputovao, da bi na kraju pronašao put do ostrva Ibica, gde je proveo godine radeći kao učitelj u školi.

U januaru 1987. doživeo je neobično mistično iskustvo nakon čega je usledio susret sa „Glasom“, inteligencijom koja je daleko superiornija od svega što je ikada iskusio. Ovaj susret je trajao osam dana i noći tokom kojih je primio prenos informacija — ono što je danas poznato kao „sistem dizajna ljudi“.

Godine 1989, nakon svog susreta sa Glasom, Ra Uru Hu je napisao Rave I’Ching, osnovu na kojoj počiva ljudski dizajn i ključ za otključavanje koda naše genetike. Kao najstariji od kineskih klasičnih tekstova, I’Ching, ili Knjiga promena, je drevni alat za proricanje koji se koristio više od tri hiljade godina.

Ra je narednih 25 godina svog života posvetio razvoju i učenju Sistema širom sveta,

Zajedno sa porodicom živeo je u Sjedinjenim Državama, Nemačkoj, a najveći deo vremena na Ibici u Španiji gde je preminuo u martu 2011.

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

Human Design vam pomaže da: