Peat

Otkrijte neistražene dubine i dođite do srži svoga bića

PEAT je skraćenica od PsihoEnergetska AuroTehnologija, a možemo videti i drugi naziv: Primarna Energija Aktivacija i Transcendencija. PEAT je jednostavna i moćna metoda koja se primjenjuje za rad na sebi i drugima kojia ima za cilj prevazilaženje različitih emocionalnih problema, neželjenih stanja i poboljšanje kvaliteta života uopšte.

Ova metoda nas vodi korak po korak do efikasnog oslobodjenja od različitih neželjenih stanja. Ž. M. Slavinski razvio je PEAT iz prastarih istočnih učenja, kineziologije, meridijanskih ili energetskih sistema i radova Gudharta i Kelahena.

PEAT je jedinstven i po tome što, pored rada na oslobadjanju od raznih stanja poput straha, anksioznosti, blokada… zadire u područje spiritualnog razvoja. Na višem nivou, on će vam pomoći da dođete do najdublje srži svoga bića, do svojih praiskonskih.

On je kombinovao nekoliko drugih metoda i usavršavao ovaj metod godinama. PEAT-om možemo rešiti konflikte, dugogodišnje probleme, poboljšati kvalitet života. Skidanjem energetskog naboja mi menjamo percepciju sveta i sebe, menjamo svoje ponašanje.

Osoba koja nosi jak naboj, nije u stanju da reši taj problem, a stalno o tome razmišlja, govori, tako da problem  postaje jači, više dobija na značaju.

Kako funkcioniše PEAT metoda?

PEAT funkcioniše kroz 4 elementa: slika, misao, emocija i telesna senzacija (odnosno, gde u telu osećamo) i preko 3 ili 6 akupresurnih tačaka na očima, koje blago stimulišemo prstima. Postoji sedam metoda sa kojima radimo. Suočivši se sa problemom, mi ga kroz disanje izbacujemo iz svoje podsvesti. PEAT je i pouzdana metoda i posebno dobra za osobe koje su imale ozbiljne traume, tipa silovanja, incesta, osobe koje nose traume iz rata, bombardovanja, ili bilo šta drugo, što njima predstavlja psihološku traumu, jer ne mora mnogo o tome da govori. Dovoljna su samo 4 elementa i 5 minuta rada. Ne postoji osoba koja nema potisnute emocije. Vekovima i godinama, u našoj kulturi, učeni smo da se emocije ne smeju pokazivati, da se trebaju potiskivati, a posebno neprijatne emocije: tuga, strah, bes…

9 koraka do rešenja:

 1. Percepcija (upoznajemo se sa elementima koje ima svaki problem)
 2. Definisanje (jasno definišemo konkretan problem koji rešavamo)
 3. Prihvatanje (radimo prihvatanje problema i eliminisanje samosabotaže)
 4. Dramatizacija (suočavamo se sa najsnažnijim komponentama problema)
 5. Otpuštanje (odstranjujemo usmerenim disanjem višak sadržaja svesti)
 6. Stabilno stanje (stižemo do stabilnog stanja i pražnjenja naboja)
 7. Integracija (integrišemo polaritete koji učestvuju u problemu)
 8. Trajnost rezultata (osiguravamo da se problem neće vratiti)
 9. Aktivacija (testiramo u realnoj situaciji da je problem rešen)

PEAT deluje na 3 nivoa:

 1. Problem (percepcija > definisanje > prihvatanje)
 2. Proces (dramatizacija > otpuštanje > stabilno stanje)
 3. Prevazilaženje (integracija > trajnost > aktivacija)

Gomilanje energetskih naboja

Te potisnute emocije dovode do velikih energetskih naboja, a gomilanje ovih naboja može dovesti i do bolesti. Poznato je da je 99% bolesti uzrokovano nekim psihološkim faktorima (potisnutim, negativnim, energetskim nabojima). Često ste imali priliku da čujete da neko kaže: „Razboleo sam se od tuge; brige“. Mi često nismo u stanju da rešimo svoje probleme ili loše navike, jer ih potiskujemo, opiremo im se i zbog toga smo frustrirani, nesrećni i stalno se vrtimo u krug. Otac Tadej je rekao, onu čuvenu rečenicu:

“Kakve su ti misli, takav ti je život“

Ljudi često citiraju ovu rečenicu, a žive u siromaštvu, tuzi, strahu. Prihvatili su je „zdravo za gotovo“, a ne razmišljaju da bi mogli lako da promene ove negativne obrasce ponašanja. Ili da navedem primer od profesora Slavinskog:

„Zamislite da je vaš problem loptica skočica, koju na silu guramo ispod površine vode“

U jednom trenutku, ona će naglo iskočiti iz vode, zar ne?“ Što znači, da ako nešto potiskujemo, to će u jednom momentu, sigurno da nam “iskoči“. Kao što znamo, svaki problem je rešiv ako smo mi spremni da ga rešimo.

Na šta sve možemo primeniti PEAT?

Peat primenjujemo na: strahove, fobije, anksioznost, stres, napad panike, bes, tuga, depresiju, bolesti zavisnosti (pušenje, alkoholizam), nedostatak motivacije, samopouzdanje, nesanica, gojaznost, anoreksija, ljubomora, traume, opsesivno-kompulsivno ponašanje, mane, slabosti, problemi u relacijama.

Primeri:

Primer: osoba želi ostaviti pušenje, ali nije u stanju da to sama uradi. Uz pomoć PEAT-a, ona će ući u suštinu problema, osvestiti ga i pronaći razlog i glavnu emociju zbog koje puši. Kada to osvesti i oslobodi se tog naboja, osoba će prestati da puši. Ili, ako imate problem u odnosu sa nekom osobom (konflikt na poslu, u porodici, sa partnerom… itd.) Kada otklonite negativan energetski naboj sa te osobe, vaš problem će nestati. Zašto? Zato što vi nosite taj energetski naboj. Vama smeta ili vas nervira ta osoba.

Istorija

Živorad Mihajlović Slavinski (1937-2022) je razvio PEAT  1999. godine. Stvorio je taj sistem od akupresure, elemenata energetskih terapija i sopstvenih sistema Gnostičkog Intenziva i Alternativne Tehnike. PEAT je živ sistem – on se razvijao i menjao nabolje tokom svih ovih godina, tako da se danas jako razlikuje od svoje prvobitne verzije i po formi i po efikasnosti.

Živorad je sa velikim uspehom vodio mnoge PEAT Kurseve u SAD, Engleskoj, Kanadi, Rusiji, Ukrajini, Nemačkoj, Turskoj, Italiji, Belgiji, Francuskoj, Norveškoj, Mađarskoj, Estoniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Makedoniji.

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

Trenutno nedostupno. U pripremi...

U međuvremenu, potražite relevantan sadržaj na našoj instagram stranici radnasebi.official

PEAT vam pomaže da: