Šta blokira energiju novca i kako da se otvoriš za više novca?

Vaša duboko ukorenjena uverenja, način razmišljanja, navike i postupci su ono što, iznad svega, kreira vaš život. Sve ovo igra značajnu ulogu i u stvaranju i privlačenju bogatstva i prosperiteta. Negovanjem pozitivnog načina razmišljanja usmerenog na obilje i preduzimanjem praktičnih koraka prema finansijskim ciljevima, možete raditi na stvaranju finansijske sigurnosti i obilja. Osim toga, važno je voditi računa o energiji koju unosite u svoj životni i radni prostor.

Ovaj članak je informativnog karaktera i ne zamenjuje rad na sebi niti rad sa stručnjakom! Pronađi stručnjaka na našem sajtu i kontaktiraj ga.

Na ovom sajtu imaš sve za rad na sebi na jednom mestu

Pronađi stručnjake, biznise, usluge, događaje i edukacije, knjige ili drugi transformativni sadržaj.

Dok se veruje da neki predmeti privlače bogatstvo i sreću, drugi mogu imati suprotan efekat i doneti negativnu energiju i finansijske probleme. Svaki dom može postati mesto obilja, a stručnjaci preporučuju ne samo održavanje reda, već i poštovanje određenih principa kako se ne bi blokirali energetski kanali. Nered i pojedini predmeti mogu blokirati pozitivnu energiju i doprineti ,,curenju” novca. Poštujući ove savete i principe, doprinećete ne samo boljim finansijama, već i razvoju drugih aspekata života, bilo da je to ljubav, posao, zdravlje ili porodični odnosi.

Nered

Nered je jedna od najvećih prepreka za privlačenje obilja i prosperiteta. Neuredan prostor može blokirati protok pozitivne energije i dovesti do finansijskih poteškoća. Nered u prostoru najčešće oslikava i ,,nered” u glavi. Stvari koje bespotrebno skupljaju prašinu i neispražnjene kante za smeće nisu izvor dobre energije. Na primer, gomila nesređenih papira i računa koje čuvate treba da bude razvrstana i svedena na minimum. Ono što vam je zaista važno sačuvajte, a ostatak možete skenirati ili fotografisati kako biste čuvali u elektronskom obliku. Višak bacite.

Ukoliko imate previše stvari koje ne koristite i čuvate ih zato što će vam ,,možda nekad zatrebati”, blokirate protok nove i sveže energije držeći se za prošlost. Ovo istovremeno ukazuje i na (podsvesne) egzistencijalne strahove koji verovatno nisu vaši, već su ukorenjeni u genetici. Možda mislite da nećete imati dovoljno novca da zamenite taj predmet u budućnosti – upravo ovim mislima blokirate tu mogućnost.

Slomljene ili pokvarene stvari

Slomljeno posuđe, pokvareni uređaji, prazne baterije, pregorele sijalice, oštećeni predmeti – sve su to stvari koje u sebi imaju ,,zarobljenu” energiju koja je ustajala i ne odražava se dobro na vaše finansijsko blagostanje niti druge oblasti života. Simbolizuju zaglavljenost i inertnost. Isto važi i za pocepanu odeću i hrpu garderobe u ormaru koju verovatno ne nosite godinama, ali stoji tu i zauzima mesto koje bi trebalo da se oslobodi kako bi energija nesmetano tekla.

Ako postoji mogućnost popravke, u redu je da popravite ono što vam je važno, ali svemu ostalom nije mesto u vašem prostoru. Veruje se da je posebno važno obratiti pažnju na slomljena ogledala i neispravne satove. Ovo su energetski vrlo moćni predmeti, te je važno da budu ispravni i funkcionalni, u suprotnom ih se što pre otarasite.

Neispravne slavine i vodovodne instalacije

Ako voda ne može nesmetano da teče u vašem domu, neće moći ni životna energija. Osim što raste potrošnja za komunalije, voda doslovno izvlači novčanu energiju, koči finansijsku stabilnost i otežava štednju. Vodite računa o tome da što pre popravite eventualne kvarove i da ne dozvolite da voda curi jer tako curi i vaš novac i obilje. Isto važi i za npr. prokišnjavanje. Bilo da voda izlazi ili ulazi negde gde ne bi trebalo, u energetskom smislu ovo je vrlo nepovoljna situacija. U vezi sa ovim, prema feng-šui filozofiji, trebalo bi poklopac toaletne šolje uvek držati spuštenim, kako dobra energija ne bi napustila dom.

Veštačko cveće i nepovoljne biljke

Energija obilja treba da cveta i razvija se. Zato je veštačko ukrasno cveće i uvelo cveće loš izbor ako u dom želite da privučete novac. Takođe, ne preporučuje se ni da u svom prostoru držite slike mrtve prirode niti bilo koji umetnički predmet u takvoj simbolici. Nova, zdrava biljka predstavljaće novu energiju i rast koji želite. Ovde je važno spomenuti i nepovoljno cveće i biljke. Na primer, smatra se da kaktus i bršljan blokiraju finansijske tokove i da nije povoljno držati ih u domu.

Prazne flaše i tegle

Mnogi skupljaju tegle i druge posude za skladištenje sitnica, ali ako prazne posude i flaše stoje na površinama stolova, zauzimaju prostor u kuhinji ili leže među nepotrebnim odloženim stvarima na balkonu, onda ne mogu biti simbol dobre energije. Posuđe treba biti uredno i na jednom mestu, a sav višak treba baciti ili pokloniti. Gomila praznih posuda privlači energiju oskudice i nemaštine, a to sigurno ne želite u svom okruženju.

Bezbroj figurica i suvenira

U redu je čuvati lepe uspomene i suvenire ako vam bude prijatna sećanja i pozitivne emocije, ali ako stoje nagomilani u nekom ćošku, fioci ili posudi gde zaboravljeni skupljaju prašinu, ne činite sebi uslugu. Na ovaj način na tom mestu pravite ,,zagušenje” i sprečavate energiju da teče. Kao i bilo koji drugi nered, ova nesređena gomila sitnica blokiraće privlačenje obilja i novca. Razvrstajte ih, uredno sačuvajte one koje su vam važne, a ostale sitnice poklonite ili bacite.

Prljavi ili oštećeni prozori

Prozori predstavljaju način na koji vidite svet, gde svetlost ulazi u vaš dom i nova nada i radost se bude svakog jutra. Redovno ih čistite i otvarajte kako bi negativna energija napustila vaš dom, a pozitivna ga ispunila. Takođe, ako su prozori napukli, oštećeni ili imate problem sa otvaranjem/zatvaranjem, ovo može stvoriti energetsku blokadu ili curenje energije. Isto važi i za neispravna vrata, stoga se trudite da ovakve stvari rešavate što je brže moguće.

Predmeti koji vas čine nesrećnim

Stvari koje u vama bude ružna sećanja, teške emocije, frustraciju ili bilo koji neprijatan osećaj ne treba da budu u vašoj blizini. Ovo važi i za fotografije koje vas podsećaju na loše periode i situacije. To ne znači da treba da zaboravite teške životne situacije, naprotiv, iz njih se najviše uči. Ako neku fotografiju ili predmet iz tog perioda posmatrate kao simbol svog rasta, treba da ga sačuvate. Važno je samo da ne držite one stvari zbog kojih se nećete osećati dobro. Vaš dom treba da bude srećno utiočište, a ne skladište stvari koje ne volite.

A šta to privlači energiju obilja i novca?

  • Očistite ulazna vrata, kao i sam ulaz u vaš prostor. Možete ih i ukrasiti nekom biljkom ili lepim natpisom. Ne držite kese sa smećem pored vrata.
  • Ako je moguće, levo od ulaza u dom postavite lepu biljku, sliku, ogledalo ili bilo šta što čini da se osećate lepo kada tu pogledate. Trudite se da uvek bude uredno.
  • Držite u svom prostoru stvari i predmete koji vam bude prijatna osećanja. Lepe uspomene, fotografije sebe i dragih ljudi, predmete u simbolici onoga što želite da imate ili postignete…
  • Hvatač snova pomaže u uklanjanju negativne energije iz vašeg doma. Veruje se da ,,čuva” vaše snove i privlači sreću.
  • Zelene biljke i sveže cveće simbolizuju život, zdravlje, mladost, vitalnost, pa samim tim omogućavaju da energija nesmetano teče. Pored toga, zelena je boja obilja i smatra se bojom novca, tako da privlači bogatstvo u kuću.
  • Vaza bogatstva je moćan feng-šui trik za koji se veruje da privlači bogatstvo i prosperitet. To je posuda koja je ispunjena simboličnim predmetima koji predstavljaju bogatstvo, poput zlatnika, kristala i poludragog kamenja i postavlja se na istaknuto mesto u domu, kao što je dnevna soba ili kutak bogatstva (jugoistočni deo prostora).
  • Uredite svoj prostor ili dodajte detalje u bojama koje privlače obilje – crvena, zelena, žuta/zlatna, ljubičasta. Preporučuje se i da vam novčanik bude u nekoj od ovih boja i da ne dozvolite da bude prazan, pa čak i ako ste navikli da pretežno plaćate bezgotovinski, ostavite makar nekoliko novčanica u njemu – i izbacite račune i nepotrebne papire.

Vaš dom je odraz vaše unutrašnje ravnoteže, mira i prosperiteta. Kroz njega teče energija koja direktno utiče na vaš finansijski i životni uspeh i zadovoljstvo. Održavanjem prostora urednim, eliminisanjem nereda i primenom ovih jednostavnih smernica možete stvoriti okruženje koje podržava vaše finansijske ciljeve i unapređuje druge aspekte života. Ulaganjem truda u održavanje balansa i pozitivne atmosfere u vašem domu, otvarate puteve ka obilju, sreći i prosperitetu.

Ovaj članak je informativnog karaktera i ne zamenjuje rad na sebi niti rad sa stručnjakom! Pronađi stručnjaka na našem sajtu i kontaktiraj ga.

Na ovom sajtu imaš sve za rad na sebi na jednom mestu

Pronađi stručnjake, biznise, usluge, događaje i edukacije, knjige ili drugi transformativni sadržaj.

Preporučujemo i ove članke:

Reference:
Kako zatvoriti kanal curenja novca
Evo kako da privučete energiju obilja

5 1 glas
Oceni sadržaj

Comments

Prijavite se
Obavestite me o
0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavite komentar ispod i učestvujte u diskusiji.x