skip to Main Content

Ovaj magarac se snašao, a ja?

Ovo je kratka, ali veoma poučna priča o snalažljivom magarcu koja će vas navesti na razmišljanje.

Jednog dana farmerov magarac je upao u bunar. Životinja je rikala sažaljivo dok je farmer pokušavao da pronađe način da je izvuče.

Na kraju, farmer je odlučio da je životinja stara, a i bunar treba zatrpati. Magarac nije bio vredan truda.

Zbog toga je pozvao svoje komšije da mu pomognu. Svako je uzeo lopatu i počeo da ubacuje zemlju u bunar. Na početku, kada je magarac shvatio šta se dešava, počeo je da riče.

Ali, nakon određenog vremena, na iznenađenje svih, smirio se. Nakon mnogo lopata zemlje, farmer je na kraju odlučio da pogleda u bunar i bio je začuđen prizorom. Sa svakom lopatom zemlje koja bi pala na magarčeva leđa, on je uradio nešto začuđujuće.

Otresao bi zemlju sa leđa i popeo se na nju. Kako su komšije nastavile da zatrpavaju bunar, on bi otresao zemlju i popeo se malo više ka otvoru. Ubrzo, magarac je došao do vrha bunara i iskočio iz njega.

Život će da vas zatrpava zemljom, raznim načinima. Trik je da izađete iz bunara, otresete zemlju i popnete se malo više svaki put. Svaki naš problem je stepenica.

Možemo izaći i iz najdubljeg bunara samo tako što nećemo odustati i pronaći načine da opstanemo i napredujemo.

Referenca:
Dnevna doza lepog

Da li birate da otresete probleme i uzdignete se ili tonete? Ako je ovo drugo, nemojte prepuštati život slučaju, jer jedini ko će vas spasiti ste vi sami. Podelite sa nama šta mislite o ovome u komentaru ispod.

5 1 glas
Oceni sadržaj
Branislav

Branislav

Osnivač i direktor platforme

Svestran, radoznao i otvorenog uma. Strastveni sam obožavalac tehnologija, serverske (virtuelne) infrastrukture, WordPress-a, sigurnosti sistema, digitalnog marketinga, psihologije i prirode. Preispitujem sve i otvoren sam gotovo za sve što može da mi pomogne da rastem. Radim ono što je ispravno, a ne ono što bi "trebalo" i što radi masa. Veoma me zanima priroda stvarnosti, moć i psihologija ljudskog uma. Svaki dan pitam sebe kako nešto može da se unapredi, kako ja mogu biti bolji i kako mogu pomoći drugima. To je jedan od razloga zašto sam odlučio da napravim ovo mesto.

Prijavite se
Obavestite me o
guest
0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavite komentar ispod i učestvujte u diskusiji.x
()
x