skip to Main Content

Moć izgovorenih reči: Kako ono što govorimo kroji našu sudbinu

Igra života kroz nevidljive sile je put kojim prolazite koristeći vašu moć izgovorenih reči. Umetnost govora je vrlo važna, ali ono na šta većina, nažalost, danas ne obraća pažnju jeste težina izgovorenih reči.

Izgovorena reč ima ogromnu moć, a mnogi od vas toga nisu svesni. Ako posmatrate reči kao temelj onoga što iskušavate u životu, zapazićete da se, zapravo, velika većina stvari u vašim životima bazira na tome što svakodnevno izgovarate. Vodeći konverzaciju sa sobom i drugima, igrate se rečima, izgovarate i ono što mislite, a i ono što ne mislite.

Svesnost o izgovorenim rečima je u suštini jako mala. Često u monologu sa sobom znate da budete samokritični, da o sebi govorite u negaciji, sarkastično i sa dozom nepoštovanja kako prema sebi, tako i drugima. Vaša podsvest ne zna za realnost, ona osluškuje vaše reči i ispunjava naređenja koja joj damo.

Ono što govorim – to i postajem

Volela bih da me je neko na osnovnom nivou obrazovanja naučio da svaka izgovorena reč ima svoju težinu i svoju energetsku vibraciju. Univerzum to čuje i vraća vam istom merom. Primera radi, kada izgovorite: ,,Ja to ne mogu, to je preteško za mene­­”, univerzum to razume kao vašu zapovest i trudi se da vam usliši želju.

zamisljena devojka drzi olovku prislonjenu na glavu

Pošalje vam izazov kroz neku tešku životnu situaciju iz koje ne vidite izlaz i sve to pripisujete sudbini, višim silama, ne shvatajući da ste sami tvorci te situacije.

Kada izgovorite da niste vredni ljubavi, niste svesni da automatski osuđujete sebe na samoću.

Vi ste čvrsto identifikovani sa svim što izgovarate, samim tim, vi apsolutno verujete u to što govorite i to je upravo dokaz kako se lako izgradi jedno uverenje. Vi kasnije funkcionišete kroz to isto uverenje. Čest primer toga da se konstantno vrti jedan te isti obrazac izgovorenih reči jeste nemanje novca. Osoba koja to stalno izgovara i smatra ga kao prekretnicu za svoj celokupan život, nažalost, ništa drugo i ne može da iskušava, osim nemanje istog.

Trajno iz svog vokabulara izbacite sledeće rečenice i reči:

  • ,,Jao, strašno!”;
  • ,,Katastrofa!”;
  • ,,Užas!”;
  • ,,Ne mogu ja to!”;
  • ,,Nikada to neću ostvariti!”;
  • ,,Nadam se…” (nada poslednja umire i možete da se nadate do kraja svog života, bez promene).

Jasno vam je šta ćete da manifestujete izgovaranjem ovih rečenica i reči. Umesto toga, možete da kažete:

  • ,,Dobro, nije lako, ali rešiće se …”;
  • ,,Verujem da će se stvari rešiti u moju korist…”

Zna se gde se upotrebljavalju termini strašno, katastrofa, užas… Nemojte da budu deo vaše svakodnevnice, reda radi i navike. Neka ovo budu termini za situacije u kojima jeste prikladno da ih upotrebite.

Zapitajte se šta to stalno sebi govorite, beležite sve negacije, sve što izgovorite više puta u jednom danu. Ne dozvolite da ono što izgovarate ima iskrivljenu projekciju vaše budućnosti. Pažljivo birajte šta ćete reći, jer bez prestanka vi ubirate plodove svojih reči.

Kako da pomognete sebi kada osvestite šta govorite?

Ono čemu poklanjate pažnju, to raste. Isto je i sa ovom situacijom. Pošto osvestite šta izgovarate,  nađite bolju, suptilniju reč. Daću vam i jedan mali savet. Kada kažete nešto loše, toksično, nešto što vas plaši…kažite – Poništavam!

Izgovarajte ove reči u sebi i kada neko drugi priča nešto loše.

Ne plašite se, strah je fiksacija uma. Strah se javlja kao produkt onoga što smatrate ispravnim, pa ako ne ide po planu, evo gospodina straha. Strahom privlačite još veći strah. Prepuštanje intuiciji je ključ, samim tim prihvatate da vas univerzum odvede tamo gde treba. Nekada uporno priželjkujete neke stvari koje smatrate jako bitnim u tom momentu, međutim Bog ima više i bolje planove za vas, pa je samim tim bolje samo se prepustiti i reći sebi da je sve baš onako kako treba biti.

Šaljete u etar reči ljutnje, ogorčenosti i samosažaljenja, a onda se čudite zašto je život težak.

Ovo sam naučila od mentora na mom putu samorazvoja i trudila se da praktikujem. Vremenom sam sve više počela da obraćam pažnju na to šta govorim, davala sebi malo više vremena za pronalaženje adekvatne reči i zaista sam osetila veliku promenu, koja mi je mnogo donela.

Naučićete vremenom kroz ovu vežbicu osvešćivanja da ne prenosite tužne vesti samo da biste ih preneli, jer što ih više prenosite, energija tuge raste i kolektivna svest je u programu tuge, a vi se nećete osetiti bolje, naprotiv.

Ovo primenjujte isključivo na stvari koje se ne tiču lično vas.

Nemojte svoje otrove da sejete po okruženju, već se se fokusirajte na sopstveno preobraženje. Svaki put kada izgovorite strah, briga, strepnja…vaše telo aktivira energiju straha, brige i strepnje i vaše energetsko polje odašilje i samim tim privlači isto i imate ga sve više.

momak drzi ruke na ustima

Zapamtite: iza svake izgovorene reči stoji misao, a iza misli neispoljena emocija, a iza emocije stoji neka situacija iz prošlosti ili nasleđena memorija, tako da je važno da pronađete uzrok toksičnih reči koje izgovarate. Kada to osvestite, primetićete veliki pomak u svom životu.

Fokus na reči koje hrane dušu

U dualnom svetu svako od vas može da utiče na ono što izgovara. Strah je vaš najgori neprijatelj jer privlačite ono čega se bojite. Stalan i neprekidan strah utiče na rad žlezda – ometa varenje i obično se povezuje sa simptomima nervne uznemirenosti. To telu uskraćuje zdravlje i primarno stanje – mir. Promenite svoje reči i promenićete svet, jer vaša reč je vaš svet!

Šetajte sto je više moguće, boravite u prirodi i sakupljajte negativne jone koji vrlo pozitivno utiču na vaše zdravlje, a kada ste zdravi, tada su vam um i telo u harmoničnom balansu.

Samo jedna vaša reč može nekome popraviti dan, isto tako i uništiti, zato budite uvek oni koji će ga popraviti, jer ovo drugo može svako. Zato ne budite svako!

Danas ste osvestili moć sopstvenih reči i zato birajte da vi budete začetnik bolje komunikacije u odnosu sa ljudima. Svaku svoju lepu misao pretočite u reč. Nemojte da se ljubav i lepa reč podrazumevaju, izrecite ih!

Promena kreće od pojedinca!

Da li ste do sada bili svesni moći koju izgovorene reči imaju u vašem životu? Kojih to reči i izraza želite da se odreknete, a koje da uvrstite u svoj rečnik? Podelite sa mnom u komentaru ispod.

4.5 12 glasovi
Oceni sadržaj
Sonja Stamenčić

Sonja Stamenčić

Licencirani trener Spiritualne tehnologije

Pomažem ti da se oslobodiš nezadovoljstva, patnje i uznemirenosti čiji si vlasnik ceo svoj život.
Oslobađanjem od ovih stanja, pomažem ti da shvatiš ko si i na tom nivou svesti sam tvoj mentor na putu spoznaje realnosti punog potencijala življenja.

Obećavam ti da ćeš spoznajom sebe imati energije za bilo koju promenu koju želiš da pokreneš, a ja sam tu da te kroz ceo proces pratim, dajem podršku i motivišem.

Prijavite se
Obavestite me o
guest
0 Komentar/a
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
0
Ostavite komentar ispod i učestvujte u diskusiji.x
()
x